Carfix Nexdrive

CARFIX NEXDRIVE Meer informatie

Elektrische auto’s gaan de markt overspoelen 

Wat levert het Carfix NexDrive op?

AUTOBEDRIJF CARFIX TIEL

lanceert nieuwe formule voor elektrische voertuigen

.

is het eerste autobedrijf in Midden Nederland die een nieuwe serviceformule lanceert voor elektrische en hybride voertuigen: NexDrive, service network for next generation cars. Autobedrijf Carfix Tiel benadrukt graag die drie laatste woorden: “Natuurlijk is elektrificatie nu ‘next’, de eerste nieuwe uitdaging voor ieder universele autobedrijf. Met Alliance Automotive Group in Nederland en Carfix zorgen we er tegelijkertijd voor dat onze autobedrijf, klaar is voor de vraag van morgen. Vandaar NexDrive, je moet wel klaar zijn voor de toekomst. Want er gaat komende jaren veel veranderen voor onafhankelijke autobedrijven.”

Autobedrijf Carfix Tiel is voor de formule niet over een nacht ijs gegaan. Zo heeft de directie een studiereis ondernomen naar dit fenomeen NexDrive, omdat ‘EV en hybride’ enorm is gegroeid de laatste jaren. “Aanleiding voor de stap was de toenemende klantvraag naar ondersteuning op het gebied van elektrisch en hybride enerzijds en de duidelijk zichtbare markttrend anderzijds. Bij NexDrive konden we een kijkje in onze toekomst nemen. Het was bijzonder nuttig om te zien welke uitdagingen onze klanten de komende jaren op hun brug krijgen. Elektrische voertuigen vragen minder doorgangen, minder servicebeurten, minder reserve-onderdelen. En wat denk je dat het zal doen met de vraag naar olie, filters en bijvoorbeeld aandrijfriemen. We weten allemaal wat nu de omzetmakers in de werkplaats zijn, maar ook wat er straks met die omzetmakers zal gebeuren.”]

.

 

.

Intensief marktonderzoek door het marketing team van Carfix Tiel heeft echter geleerd dat er ook nieuwe kansen komen voor de Nederlandse aftermarket. Met andere diensten, nieuwe verdienmodellen en dus ook nieuwe ‘omzetmakers’. Autobedrijf Carfix voorziet een toenemende vraag naar banden en heeft daar reeds vorig jaar met haar netwerk op ingespeeld. Ook met TECH360 is de leidende onderdelendistributeur uit Ede al jaren aan het voorsorteren op de veranderingen in de markt, die voor een universele garage uitdagend zijn. Zeker gezien de pogingen van de grote autofabrikanten om reparatie en onderhoud in eigen huis te houden bij de merkdealers. Een ontwikkeling die Carfix Tiel wel ziet, maar niet vreest.

Carfix: “De automobilist heeft altijd de weg naar de universele garage weten te vinden. Met de unieke combinatie van TECH360 en NexDrive gaan we ervoor zorgen dat consumenten ook met de volgende generaties voertuigen bij Carfix Tiel kan blijven komen.”  “Vanuit de ondersteunende formule TECH360 wordt Carfix en onze monteurs voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. Met onder andere Hybride/EV opleidingstrajecten, ADAS trainingen, EV gereedschapsets, Pass-Thru, remote diagnostics, RI&E en on-the-job ondersteuning.”

.

.
.

Met NexDrive gaan we de consument vertellen dat ze met hun volgende auto nog steeds bij onze garage terecht kunnen. Cafix wordt gefaciliteerd met laadvoorzieningen, laadpassen, marge op laadstroom, online trainingen voor consumenten en ontvangt een uitgebreid pakket aan marketing ondersteuning. Begin volgend jaar komt daar onder andere ook het hybride en elektrische occasion aanbod bij.”

NexDrive, service network for next generation cars.

Bent u benieuwd wat wij voor uw
elektrische en hybride voertuig kunnen betekenen?

U kunt bij Carfix Tiel terecht voor vrijwel alle automerken!!